Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ikinci büyük kenti olan Cape Town. Cape  Town Hakkinda Bilmeniz Gereken Hersey’i sizin için bir araya getirdik.

Cape Town Tarihi

Sıcakkanlı İnsanların Yurdu Cape Town’un en önemli özelliklerinden biri de Atlas Okyanusu ile Hint Okyanusu’nun birleştiği yerde bulunması. Buraya Ümit Burnu deniyor. 1488’de Bartholomeu Dias, Afrika Kıtası’ndaki Ümit Burnu’nu keşfetti. Ümit Burnu Avrupa’nın Hindistan’a açılan kapısı olduğundan Avrupalılar için “ümit” vadediyordu.

1652 senesinde Hollandalılar burada bir şirket kurdular. Daha sonra diğer Avrupa ülkelerinden de burada çalışmaya gelenler oldu. Bundan ötürü burada derisi siyah olan insanlar kadar beyaz olanlar da var. Gerçi bizim için bunun bir önemi yok. Çünkü hepsi de birbirinden sıcakkanlıydı. Ama ne yazık ki tarihte insanların diğer insanları sadece ten renklerine göre hor gördüğü dönemler de yaşanmış.

Cape Town
Signal Tepesi, Şehrin batısında yer almaktadır. 350 metre yüksekliğindeki tepenin en dikkat çekici özelliği gün batımını izlemek için harika bir manzaraya sahip olmasıdır.

Tabiat Müzesi

İçinde 7000 çeşit farklı bitki bulunuyor. Bu güzel mekânda hafta sonları konserler verilip piknik de yapılıyor. Bahçenin sanki üzerinden yürüyormuşsunuz hissi veren uzun bir köprüsü de var. “Afrikalılar çok şanslı.”

Renkli Mahalle Bo Kaap

Cape Town şehrini orada yaşayan Müslümanlardan bahsederek bitirelim. 1700’lü yıllarda Endonezya ve Malezya’dan çokça Afrikalı Müslüman buraya çalışmak için gelmiş. Ancak bu Müslümanlar dinlerini çok da iyi bilmediklerinden kendilerine Osmanlı Devleti’nden bir âlim gönderilmesini istemişler. Bunun üzerine Ebubekir Efendi gönderilmiş. Ebubekir Efendi 17 yıl burada İslam dinini öğretmek için çabalamış, okul kurmuş ve sonra da orada hayata gözlerini yummuş.  Cape Town’nun Müslüman mahallesi olan ve renkli evleri ile ünlü Bo Kaap’ı ziyaret ederek yolculuğumuzu tamamlayabilirsiniz.

 


0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir