İçindekiler

Aileniz, arkadaşlarınız ya da erkek arkadaşınızla başbaşa geçirmek istediğiniz bir haftasonu planlamak istiyorsanız işte tercih edebileceğiniz yerler.

Polonezköy

Asıl ado Adampol olan bu şirin köy, 1842’de Osmanlı’ya göç eden Polonyalılar tarafından kurulmuş. Pek çok otele ve konaklama tesisine ev sahipliği yapan Polonezköy, İstanbul ili Beykoz ilçesine bağlı. Haziran ayında düzenlenen Kiraz Festivali’ne pek çok Polonya vatandaşı da katılıyor. Özellikle yeşil doğası ve kır bahçeleri ile pek çok düğüne de ev sahipliği yapan Polonezköy’ü ziyaret etmek için en uygun zaman Nisan-Mayıs ayları.

Ağva

İstanbul Şile’ye bağlı olan Ağva’nın en meşhur manzaralarından biri de Göksu’nun kenarında yapılan kahvaltılar. Derede aynı zamanda tekne ile gezi de organize edebileceğiniz Ağva, şehir merkezine oldukça yakın olması nedeni ile özellikle yazın çok kalabalık olabiliyor. Pek çok koy ve şelaleye de ev sahipliği yapan Ağva’da dere boyunca deniz bisikleti kullanabilir ya da arabanıza atlayıp 15 dakikalık bir mesafede bulunan şelaleleri gezebilirsiniz.

Şile

Şile’ye kadar gidip teknede rakı balık yapılmadan dönülmez. Çeşmeleri, kaleleri ve deniz feneri ile ünlü bu küçük kasaba yazları adeta bir turistik merkeze dönüşmekte. Evlerin pek çoğu yazlık olarak kullanılan Şile’de denize girmeden önce bilmeniz gereken önemli noktalardan biri denizin aniden derinleşmesi ve buna bağlı olarak pek çok ölümün gerçekleşmesidir. Her yıl Temmuz ayının son haftasında Şile Festivali yapılmakta ve pek çok otelde bu dönemde rezervasyon bulunmamakta.

Yalıköy

Eski bir Rum köyü olan ve asıl adı Podima olan Yalıköy, İstanbul Çatalca’da bulunmakta. Yalıköy’de vaktinizi Istranca Dağları’nda yürüyüş ya da koşu yaparak ya da köyün temel geçim kaynağı olan balıkçılıkla ilgilenen yerel halk ile geçirebilirsiniz. Ayrıca geniş bir sahili olan Yalıköy’de Karadeniz’in serin sularında rahatlayabilirsiniz. Doğası ile pek çok kişiyi büyüleyen Yalıköy’de yaban domuzlarının oldukça fazla olduğunu belirtmekte yarar var.

Limanköy

Kırklareli’nde bulunan bu şirin köy, diğer çevre köylere kıyasla oldukça yeni. 150 yıllık bir geçmişi bulunan Limanköy’de Trakya mutfağına ait pek çok lezzeti bulmak mümkün. Köyün temel geçim kaynağı balıkçılık olduğu için oldukça taze ve lezzetli balıklar yiyebileceğiniz mekanlar keşfetmeniz işten bile değil.

İğneada

Kırklareli’ne bağlı olan İğneada’nın 22 kilometrelik bir sahil şeridi var. Doğası ve barındırdığı bitki ve kuş türleri açısından oldukça zengin bir bölge olan İğneada’nın nüfusu yazın 5 katına kadar çıkmakta. Ziyaret etmek için en uygun zamanın Nisan-Mayıs ayları olacağı bu Karadeniz kasabasına nükleer enerji santrali yapılması gündemde. Umarız bu karardan en kısa sürede vazgeçilir ve ülkemizin en güzel doğal çeşitliliğe sahip bu bölgesi koruma altına alınır.

Çilingoz

Türkiye’nin en güzel plajlarından bazılarına ev sahipliği yapan Çilingoz’da 170 bin metrekarelik bir alana yayılan Çilingoz Tabiat Parkı’nı da ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda Akvaryum adı verilen ve doğal şekilde oluşmuş basamaklardan denize atlamanın keyfine varabilirsiniz. Konaklama imkanlarının kısıtlı olduğu Çilingoz’a Yalıköy’den ulaşım oldukça kolay.


0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir